fbpx

Costume Workshop

Product:

Timber Fins

Architect:

Aedas

We have now completed the multi-million-pound redevelopment phase of the Royal Shakespeare Company’s (RSC) Costume Workshop in Stratford-upon-Avon, creating a striking continuous shading solution with fins which consist of our ECO par 90/37 rectangular Thermowood D Pine certified timber fins, fixed vertically and set at 90° to the façade…

The renovation of the Grade II listed site, which required retention and heritage remedial works and was valued at more than £6 million, included the stockroom and costume cottage buildings that were originally constructed in 1850, and the scene dock building constructed in 1887.

Although these projects are amazing to work on in terms of legacy and community value, logistically they can be incredibly challenging. While on site at the Costume Workshop, we had to work within the constraints of limited noise and vibration to ensure we didn’t disrupt local residents or damage the structure of neighbouring buildings, which also hold historic significance.

Not only did we need to consider the preservation of the surrounding area, we also had to navigate operations with limited access and space as the site was surrounded by the RSC cottages and head office, and a small road leading to a local school.

The issue of space was also heighted by the Covid-19 pandemic and the need to adhere to strict social distancing guidelines. The team did a great job of implementing stringent health and safety precautions that allowed work to continue throughout both national lockdowns, something that we think was pivotal in the project’s success.

Pictures copyrighted

Category:

Fins, Timber
Menu