fbpx

Tower Wharf, Liverpool

Product:

300 Cubic Fin/100D sun screening/50Z louvres

Architect:

FCH Architects

A new Grade A office development in Birkenhead, built in the Wirral dock system right on the banks of the Mersey. This four-storey building of approximately 48,000 sq ft is kick starting the enterprise zone of the Wirral waters regeneration project. It was designed to achieve BREEAM excellent rating for sustainability.

Our 300 Cubic system is the main feature on the south elevation and therefore required careful design and co-ordination to make sure we provided the required linear aesthetics and shading with a suitable support structure fixed through the facade. We also provided horizontally projecting shading over the top floor windows and ventilation/screening louvres to the roof, ground floor, bike store and sub-station areas.

Category:

Louvres, Sun Screening
Menu